В момента, в който времето се оправи, на всекиго обикновено изниква един от два въпроса: „Аперол?“ или „Сладолед?“ Две малки удоволствия, на които може да се насладите през зимата, но са най-добре консумирани, когато слънцето грее и мързеливите дни ви зоват. И тази година очаквайте манията по сладолед да се разпростре и върху ръцете ви, благодарение на тенденцията за сладоледен маникюр! 

Игра на класически френски маникюр и телесни цветове, сладоледеният маникюр смесва белия връх с основата, добавяйки кремообразна (може да се каже, подобна на сладолед) мекота към цвета. Знаменитата маникюристка Хариет Уестморланд е шампион на визията, създала я за своите известни клиентки (сред които Зендая и Роузи Хънтингтън-Уайтли).

Какво представляват ноктите тип „сладолед“?

Актуализация на класическия френски маникюр, маникюрът тип „сладолед“ е по-скоро омбре от всичко друго, размивайки границата между белия връх и основата с розов цвят. Освен това, гланцовият топ лак придава блясък, който бихте получили от лъжица захарен сироп, поръсена отгоре. Да не се бърка с прозрачните нокти - това представлява средно положение между плътните, непрозрачни нюанси и мекотата на по-прозрачните! 

Как да си направите сладоледен маникюр у дома?

1. Подгответе нокътя и нокътното легло. Започнете с пилене на мека, заоблена (почти бадемова, но не чак толкова заострена) форма.

2. Продължете с възстановяващ серум, втрит в нокътното легло и кожичките.

3. Сега за лака. Ако установите, че ноктите ви са чупливи или склонни към накъсване, първо нанесете укрепваща основа.

4. С помощта на бял химикал или четка за нокти нарисувайте френски връх.

5. След като върхът изсъхне, нанесете два слоя нежно розово отгоре – това ще придаде меко, размазано покритие между бяло и розово.

6. Последната стъпка е прозрачен топ лак за равномерно, лъскаво покритие.

7. За допълнителни акценти, поиграйте с цвета на върха – по-наситено розово ще създаде ягодов завършек.

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички