Помните ли епизода на „Приятели“ “The One Where Ross Got High”, в който Рейчъл решава да приготви култовия си десерт за Деня на благодарността? Накрая рецептата се оказа уникална комбинация от яйчен крем, сладко и… говеждо.
Без да искат да наранят чувствата ѝ, Моника, Рос, Фийби, Чандлър и Джоуи се преструват, че се наслаждават на десерта на Рейчъл и докато споделя обърканата си рецепта с групата, Рейчъл обяснява, че погрешка е добавила „телешко, сотирано с грах и лук“ към сладкиша – който според Рос „има вкус на крака“.
В TikTok феновете на „Приятели“ вече откриха начин да направят „годна за консумация“ версия на прословутата рецепта на Рейчъл! Първо добавете слой бишкоти, след това слой конфитюр, последван от крем, малини и още бишкоти. Като заместител на слоя с овчарския пай на Рейчъл, добавете смес от натрошени бисквитки и кокосови стърготини, последвани от още крем, банани и завършек от бита сметана отгоре.
Леко променената рецепта за десерта привлече вниманието на много в TikTok и някои потребители нямат търпение да я изпробват сами. „О, определено правя това“, написа един ентусиазиран фен, а друг добави: „Какво да не харесвам? Яйчен крем? Вкусно! Сладко? Вкусно! Месо? Вкусно!“, позовавайки се на шегата на Джоуи от епизода.
Междувременно феновете могат да намерят и няколко други емблематични рецепти от „Приятели“, включително „влажния“ сандвич на Рос за Деня на благодарността от сезон 5, както и тайната му съставка, неустоимата (и открадната) рецепта за чийзкейк от сезон 7 на Чандлър и Рейчъл и много други.
5-те най-забавни епизода на "Приятели" за всички времена
Прочети още
Виж всички
6 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин 19 Май 2025



Коментари
Още от мрежата
Виж всички

Цитат на деня 20 Май 2025


На днешната дата, 20 май. Рождениците днес 20 Май 2025
Свързани статии

Тази закуска само с 3 съставки топи мазнините и дава енергия за целия ден
20 Май 2025Когато търсим здравословна и лесна за приготвяне закуска, често се сблъскваме с рецепти, които изискват много време и сложни продукти. Но какво ще кажеш за нещо супер просто, което същевременно топи мазнините и зарежда тялото с енергия за часове? Представ
Прочети
Миш-маш - вкусната му история + класическа рецепта
09 Май 2025Миш-машът е едно от най-обичаните и традиционни ястия в българската кухня, което често се свързва с летните месеци и изобилието на пресни зеленчуци. Макар и да изглежда като проста комбинация от домати, чушки, яйца и други продукти, историята на миш-маша
Прочети
Люляково масло – за какво е полезно и как да си го направим
08 Май 2025С идването на май природата се събужда в своята най-поетична форма – и няма по-нежен символ на пролетта от люляка. Ароматът му е като спомен от детството, разходка в градина, обещание за нещо ново. Освен че радва сетивата, люлякът крие в себе си и лечебни
Прочети
Тайната на френските пекари: Най-добрата рецепта за кроасани
26 Април 2025Има нещо вълшебно в уханието на прясно изпечен кроасан. Хрупкав отвън, въздушен и маслен отвътре – този френски шедьовър на тестеното изкуство е много повече от закуска. Той е ритуал. Емоция. Малко бягство до Париж, дори и само за една сутрин. ...
Прочети
Мусака – вкусната ѝ история + класическа рецепта
22 Април 2025Когато чуем думата „мусака“, в съзнанието ни веднага изниква ароматна тавичка, пълна с апетитни пластове от картофи, кайма и пухкава заливка, златисто изпечена до съвършенство. Това ястие е толкова обичано в българската кухня, че често го смятаме за нещо
Прочети
Рецепта за дубайски козунак – източна приказка на великденската трапеза
18 Април 2025Великден без козунак? Невъзможно! Но тази година можеш да внесеш екзотична нотка в традиционната си трапеза с нещо ново и изкушаващо – дубайски козунак. Това не е просто козунак, а ароматен празник за сетивата, който съчетава ориенталски вкусове, фина сла
Прочети
Вкусните тайни на българските пърленки: Традиция, аромат и хрупкаво съвършенство
14 Април 2025Когато говорим за българската кухня, сред скарата, баницата и шопската салата, има едно съкровище, което винаги предизвиква апетит и усмивка – пърленката. Гореща, уханна, пухкава отвътре и леко хрупкава отвън, тя е не просто хляб, а магия, която съчетава
Прочети
Няма въведени кометари.