Яйцата са истинска хранителна суперзвезда – съдържат около 6 грама протеин на яйце, пълни са с витамини и полезни мазнини. Но ако си мислите, че няма по-протеинова храна от тях, помислете пак!

Ето 4 вкусни и полезни храни, които надминават яйцата по съдържание на протеин – и може би вече ги имате в кухнята си:

Кисело мляко - Киселото мляко не само че е супер кремообразно и вкусно, но и съдържа впечатляващо количество протеин – около 10 г в 100 г продукт, което е почти двойно повече от едно яйце. То подпомага храносмилането, засища за дълго и е чудесна основа за закуски и смутита.

Фъстъчено масло - Да, фъстъченото масло е мазно, но е и истинска протеинова бомба – около 25 г протеин в 100 г! Само с 2 супени лъжици получаваш почти колкото в едно яйце. Намажи на пълнозърнест хляб, добави в овесени ядки или просто с банан. Само внимавай с количеството – доста е калорично!

Телешко месо - Телешкото е класика в света на протеините – над 26 г протеин в 100 г месо, в зависимост от частта. Освен това е богато на желязо и витамин B12. Подходящо за мускулен растеж, възстановяване след тренировка и дълготрайна енергия.

Леща - Лещата е сред растителните рекордьори – около 9 г протеин в 100 г сварена леща, плюс фибри, желязо и почти никакви мазнини. Консумирай в супи, салати или дори като основа за веган бургер. Перфектна за всички, които търсят алтернатива на месото.

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички