Alpro, част от портфолиото на Данон, представя нова серия продукти на растителна основа, създадени с мисъл за децата. С фокус върху разнообразното и балансирано хранене, новата линия напитки и заквасени продукти на основата на соя и овес – естествени източници на съответно растителен протеин и фибри, са обогатени с калций и витамин D, които са необходими за развитието на костите на децата.

Все повече хора в България и Европа търсят растителни алтернативи, които съчетават вкус, удобство и висока хранителна стойност. Според национално проучване, инициирано от Данон през 2024 г., интересът към храните и напитките на растителна основа непрекъснато нараства, като особено силен е при по-младите поколения. Освен това, близо една четвърт от анкетираните (28%) споделят, че поне от време на време заменят определени храни от животински произход с алтернативи на растителна основа. В отговор на тези тенденции, новите продукти на Alpro комбинират хранителни ползи с вкус и забавление.

Продуктите са подходящи както за лека закуска през деня, така и като допълнение към пълноценно първо хранене сутрин. Те се предлагат в познати и любими вкусове като шоколад, ванилия и ягода, като целта е да осигурят здравословна алтернатива на така добре познатите и обичани вкусове.

За да направи изживяването още по-забавно за малките, всяка опаковка от серията съдържа QR код, който води до мобилна игра със супергероите на Alpro, като интересен начин децата да се ангажират със света на продуктите на растителна основа.

„Нашата цел беше да предложим решение, което да е едновременно хранително, вкусно и забавно, така че родителите да са спокойни за качеството и ползите на продукта, а децата да се наслаждават на любимите си вкусове“, сподели Димитър Иванов, главен изпълнителен директор на Данон за България.

„Растителните алтернативи стават все по-важна част от храненето – както за семейства, които следват флекситариански режим на хранене, така и за тези с алергии, непоносимости или които са избрали веганския начин на живот. Те не са заместител на традиционните продукти, но допринасят за едно по-разнообразно и балансирано хранене“, добави той.

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички