Сезонът на черешите е кратък, но изпълнен с възможности за сладки изкушения. Освен че са сочни, свежи и пълни с антиоксиданти, черешите са и перфектна основа за бързи десерти. Представяме ти три супер лесни рецепти, с които да се насладиш на този плодов разкош, без да прекарваш часове в кухнята.

1. Черешов сладолед 

Необходими продукти:

2 ч.ч. обезкостени череши

1 ч.ч. подсладено кондензирано мляко

2 ч.ч. сладкарска сметана (разбита)

1 ч.л. ванилия

Приготвяне:

Пасирай черешите на пюре (може да оставиш и парченца). Смеси пюрето с кондензираното мляко и ванилията. Добави внимателно разбитата сметана и разбъркай. Изсипи сместа в кутия и замрази за поне 6 часа.

Съвет: Сервирай със свежи череши и натрошени бисквити отгоре.

2. Мини галет с череши 

Необходими продукти:

1 готово бутер тесто или маслено тесто

2 ч.ч. череши, почистени от костилки

2 с.л. кафява захар

1 с.л. нишесте

1 яйце (за намазване)

Бадеми или шамфъстък за поръсване

Приготвяне:

Разточи тестото на кръг (или остави готовия лист). Смеси черешите със захарта и нишестето. Изсипи в центъра на тестото, оставяйки около 4 см свободен ръб. Завий краищата навътре, като оформяш "груб" пай. Намажи с разбито яйце и печи на 180°C около 30–35 минути. Поръси с ядки и сервирай топло с топка сладолед.

3. Чиа пудинг с черешово пюре

Необходими продукти:

2 с.л. чиа 

1 ч.ч. ядково мляко (бадемово, кокосово или др.)

1 ч.ч. череши

1 ч.л. мед или кленов сироп

Ванилия по избор

Приготвяне:

Смеси чиата с млякото и ванилията. Разбъркай добре. Остави сместа в хладилник поне за 3 часа (или за през нощта). Пасирай черешите с малко мед или сироп. При сервиране изсипи пюрето върху пудинга или направи пластове.

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички