Не знаем дали сте опитвали това сладко изкушение, но ако не сте, време е да поправите тази грешка! Дами и господа, представяме ви неустоимият крамбъл! 

Крамбълът е невероятно лесен и вкусен сладкиш, който не изисква много съставки, а според сезона може да го приготвяте с почти всякакви плодове. В буквален превод името му означава “натрошен”, “ронлив” и идва от хрупкавите маслени трохи, които го правят толкова неустоим. Класическият вариант е с ябълки, но ви гарантираме, че крамбълът със замразени вишни ще покори сърцето (и небцето) ви! 

Необходими съставки

За основата:

Захар - 1/2 ч.ч.

Канела - 1 с.л.

Ябълки - 3-4 средно големи (или пакет замразени вишни или горски плодове от 500 гр)

Брашно - 1 с.л.

За хрупкавите кори: 

Брашно - 1 ч.ч.

Краве масло - 120 гр

Бакпулвер - 1/2 ч.л. 

Овесени ядки - 1 ч.ч.

Захар - 1/2 ч.ч.

Ванилия - 1 бр. 

Начин на приготвяне

Основата: Ако приготвяте крамбъла с ябълки, започнете с подготовката им. Измийте, обелете и ги нарежете на кубчета. В купа смесете всички съставки за основата - захар, канела, брашно, добавете ябълките и ги омешайте добре. Сипете в тава за печене. 

Хрупкавите трохи: Разтопяваме кравето масло в голяма купа, добавяме към него овесените ядки и разбъркваме. Добавяме захарта, брашното, ванилията, бакпулвера и отново разбъркваме до получаването на едри трохи, които след това разпределяме върху ябълките в тавата. Печем сладкиша в предварително загрята на 180° фурна за около 30-40 минути или докато крамбълът не придобие златист захар, а кухнята се изпълни с неустоимия аромат на масло! 

Сервирайте в купичка с топка ванилов сладолед. Да ви е сладко! 

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички