Когато навън е студено и денят свършва рано, няма нищо по-хубаво от това да се сгушиш у дома с чаша вино, топъл хляб и ароматна разядка. Топлите дипове са идеалното зимно удоволствие - приготвят се лесно, стоплят тялото и създават уютна атмосфера. Ето няколко идеи, които ще превърнат обикновена вечер в малък празник.

Топъл дип с кашкавал и сметана

Класика, която никога не омръзва. Смеси настърган кашкавал, малко крема сирене, готварска сметана и щипка чесън на прах. Запечи във фурната, докато се получи златиста коричка. Сервирай с препечен хляб, гризини или печени картофки.

Разядка с печени картофи и сирене

Смачкай топли печени картофи, добави сирене, кисело мляко и малко масло. Разбъркай до кремообразна текстура и овкуси с черен пипер и копър. Получава се нещо като „топъл таратор в зимен вариант“ – пухкаво и утешително.

Топъл патладжанен дип с чесън

Ако обичаш балкански вкусове – това е твоят избор. Изпечи патладжани, обели ги и ги пасирай с чесън, зехтин, малко лимон и щипка лют пипер. Затопли леко преди сервиране – ароматът ще изпълни кухнята.

Гъбен дип с карамелизиран лук

Запържи гъби и лук в масло до златисто, добави малко крема сирене и мащерка. Пасирай леко и поднеси топло. Идеално върви с препечени филийки и червено вино.

Средиземноморски дип с печени домати и фета 

Този топъл дип за студени дни е ароматен, свеж и същевременно сгряващ. Приготвя се по следният начин - Изпечете чери домати с малко зехтин, чесън и риган, смесете ги с натрошена фета и малко мед, запечете леко, докато сиренето стане кремообразно.

Прочети още

Виж всички

Още от мрежата

Виж всички